Praktijkpsycholoog – Huisartsenpraktijk Nassaulaan – Haarlem
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk Nassaulaan
Nassaulaan 25 2011 PB
Haarlem

Praktijkpsycholoog

In onze praktijk is een praktijkpsycholoog aanwezig, Jessica Lieve.  De psycholoog heeft de functie van POH-GGZ.

De  POH-GGZ staat voor praktijk-ondersteuner huisartsenpraktijk voor geestelijke gezondheidszorg. De POH-GGZ en de huisarts werken samen bij het behandelen en begeleiden van mensen met psychische en (psycho)sociale klachten. De POH-GGZ is iemand met kennis van en ervaring in de geestelijke gezondheidszorg. 

Waarom een POH-GGZ in de huisartsenpraktijk?

Met een POH-GGZ in de praktijk is er de mogelijkheid om snel en laagdrempelig aan de slag te gaan met psychische en psychosociale klachten. U kunt over het algemeen snel en via uw eigen huisartsenpraktijk in contact komen met de POH-GGZ.

Door de kennis van en ervaring op het terrein van psychische en (psycho)sociale klachten kan de POH-GGZ met u een goede inventarisatie van uw klachten maken. In bepaalde gevallen is een kortdurende behandeling van of ondersteuning bij deze klachten binnen de huisartsenpraktijk mogelijk. In andere gevallen wordt gekeken hoe en waar de klachten elders het beste opgepakt kunnen worden.

 Wat kan de POH-GGZ voor u doen?

In een eerste gesprek brengt de POH-GGZ samen met u uw klachten en vragen in kaart. Vervolgens adviseert de POH-GGZ u over een mogelijke aanpak. De POH-GGZ kan daarbij helpen door:

  •  het verhelderen van klachten;
  • het geven van advies over behandeling en verwijzing;
  • kortdurende begeleiding binnen de huisartsenpraktijk;

Hoe komt een afspraak bij de POH-GGZ tot stand?

U kunt met uw huisarts bespreken of een gesprek met de POH-GGZ voor u zinvol kan zijn. Als dat het geval is, maakt de huisarts of de assistente een afspraak voor u met de POH-GGZ.

Kosten

Aan de gesprekken met de POH-GGZ zijn voor u geen kosten verbonden, het gaat níet ten koste van uw eigen risico.

 Annuleren van een gesprek

We verzoeken u uitsluitend af te zeggen als dit echt niet anders kan. Indien u verhinderd bent, is het belangrijk minimaal 48 uur van te voren af te bellen bij de huisartsenpraktijk, of een mail sturen naar de POH-GGZ, praktijkpsycholoog.haarlem@gmail.com. De tijd die voor uw gereserveerd was, kan dan nog beschikbaar worden gemaakt voor iemand anders.